• Een afspraak maken?
  • 06-54387444
  • ✉️ info@mdtherapy.nl

Beste lezer...

Mijn naam is Marc en naast mijn werk als wetenschappelijk onderzoeker ben ik op 1 mei 2021 gestart met een praktijk voor fysio- en manuele therapie bij Yamato Gym te Weesp.

Na een carrière bij het Ministerie van Defensie, ben ik omgeschoold naar de zorg en gaan werken als fysiotherapeut in een eerstelijns plus praktijk. Met name door de grote heterogeniteit van het fysiotherapeutische beroep, heb ik mijzelf verder ontwikkeld om mijn eigen stijl te ontdekken en de grenzen van fysiotherapie te verkennen. Mijn specialisatie en affiniteit ligt bij het behandelen van wervelkolom en/of schouder gerelateerde pijnklachten.

In mijn werk pas ik zowel fysiotherapie als manuele therapie toe om zo, samen met u, tot de beste oplossing te komen voor uw specifieke klachten. Een evidence based benadering staat hierbij voorop en helpt om zinnige van niet-zinnige therapie te onderscheiden.

Hoewel fysiotherapie en manuele therapie beide effectief kunnen zijn bij bewegingsgerelateerde klachten, zijn er toch een aantal verschillen tussen deze behandelmethoden. Het zwaartepunt van fysiotherapie ligt vaak bij oefentherapie. Uw fysiotherapeut begeleidt u en probeert middels oefening en training de balans tussen belasting en belastbaarheid te herstellen en/of te optimaliseren. Oefentherapie wordt gezien als de meest effectieve manier om lichaamsherstel te bevorderen en blessures te voorkomen. Manuele therapie is een 3-jarige masterstudie en een vervolg op de Bachelor fysiotherapie. Deze therapie is meer gericht op een zogenaamde hands-on aanpak. Bijvoorbeeld om herstel belemmerende factoren te ondervangen. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van gewrichten en met name die van de wervelkolom, maar ook van klachten waarbij uitstraling plaatsvindt naar ledematen of extremiteiten. Manuele therapie kan dan effectief zijn door het klinisch redeneren, begeleiden en door eventueel gebruik te maken van manipulaties (in de volksmond 'kraken' genoemd) en/of mobilisaties. In de praktijk zien we dat fysiotherapie en manuele therapie elkaar vaak aanvullen en versterken. 

Als therapeut ben ik BIG-geregistreerd en ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor fysio- en manueel therapeuten. Ik ben nagenoeg bij alle verzekeringsmaatschappijen aangesloten en lever daardoor gecontracteerde zorg. Dit houdt in dat, wanneer u verzekerd bent voor fysiotherapie, u zelf geen rekeningen hoeft in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Uw verzekering handelt het verder voor u af. Wanneer u niet verzekerd bent, gelden de tarieven op de volgende webpagina voor u.

Wellicht tot ziens!

Mijn Opleidingen:

  • Fysiotherapie, Bc.
  • Manuele Therapie, MSc. (SOMT)
  • Klinische Epidemiologie, MSc./Drs.

Door mij gevolgde cursussen:

  • McKenzie A (lage rug)
  • Intermediate Athlete Weight Lifting
  • Saxion Schouder Basis
  • Saxion Schouder Plus
  • Toegepaste Inspanningsfysiologie